همشهری آنلاین- صفورا صادقی: محله راه آهن در محدوده میدان راه آهن واقع شده است که بافت سنتی خود را همچنان حفظ کرده است. در این محله برخی نام آوران و مشاهیر فرهنگی و هنری زاده شدند. در کوچه پسکوچه های تنگ و باریک آمد و شد داشتند. علی حاتمی، کارگردان و فیلمنامه نویس معروف، در تابستان ۱۳۲۳ در جایی متولدشد شبیه آنچه شخصیت رضا خوشنویس در سریال هزاردستان به مفتش آدرس میدهد:" کوچه مختاری، کوچه اردیبهشت، بن بست سرو".
خواندنیهای بیشتر را اینجا دنبال کنید
پدرش صفحهآرا بود و در یک چاپخانه کار میکرد و مادرش خانهدار. او اصول اولیه نمایشنامه نویسی را در هنرستان هنرهای دراماتیک آموخت و بعد وارد دانشگاه هنر شد و در رشته سینما و تئاتر ادامه تحصیل داد. اولین فیلم حاتمی در سال ۱۳۴۸ به نام «حسن کچل» ساخته شد که در زمان خودش بسیار مورد توجه قرار گرفت. سریال «هزار دستان» که یکی از بهترین و بزرگترین پروژههای سینمایی کشور است در زمره آثار این هنرمند قرار دارد. علی حاتمی را یکی از بزرگترین پیشگامان سینمای جدید ایران میدانند و با عنوان «سعدی سینمای ایران» از او یاد میکنند.
از دیگر آثار این هنرمند میتوان به فیلم «کمالالمک» که روایتی از زندگی نقاش بزرگ ایرانی است و نیز «دلشدگان» و «مادر» که از زیباترین فیلمهای تاریخ سینما هستند نام برد. آخرین اثر ناتمام علی حاتمی فیلم سینمایی «جهان پهلوان تختی» بود.
علی اصغر فراهانی، معتمد محله راه آهن، درباره این هنرمند میگوید: «منزل پدر علی حاتمی در کوچه اردیبهشت، بن بست سرو بود. آنها بعد از دهه ۵۰ از محله کوچ کردند و اکثر کسانی که با ایشان رفت و آمد داشتند یا مهاجرت کردند و یا از دنیا رفتند.»
مرتضی احمدی شخصیت نامآشنای تئاتر، سینما و رادیو نیز اهل محله راهآهن بود. او متولد ۱۳۰۳ و اصالتا تفرشی بود. دوران دبستان خود را بعد از مکتب، در دبستان منوچهری میدان گمرک گذراند و بعد به دبیرستان روشن رفت. احمدی کارمند اداره راه آهن شد و همانجا با همکارش زهرا جوانشیر ازدواج کرد. بعدها در تیم فوتبال راه آهن بهعنوان بازیکن و مربی فعالیت میکرد. مرتضی احمدی در سال ۱۳۲۳ بهعنوان گوینده وارد رادیو شد و از آن پس بهطور حرفهای این شغل را ادامه داد. در تئاتر و سینما نیز به ایفای نقش پرداخت و تا سالها جزو گویندگان طنز محبوب رادیو بود. او در ۹۰ سالگی درگذشت.
نظر شما